OHJELMAN AVAAMINEN:

Laita haluamallesi selaimelle salin kulkuriosoite: https://salinimi.it-opas.com/PHP = Linkkisi kotisivulle.

Ensimmäisellä kerralla rekisteröidy ohjeen mukaan käyttäjäksi ja vahvista sähköpostistasi vahvistuslinkki, joka tullut salin sähköpostista!
Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla. Uuden rekisteröityneen oikeustaso on automaattisesti ASIAKAS. Henkilökunnalle määritämme käyttöoikeustasot rekisteröinnin jälkeen.
Salilla selaimeen tulee ip osoitelinkki, jonka olemme teille antaneet. Salilla PC:llä ei voi tehdä rekisteröitymisiä, vaan ne täytyy tehdä aina ulkoverkossa!
Olemme määrittäneet eri käyttäjille valmiiksi käyttöoikeustasot!
Haku toiminnoissa voi käyttää nimen ensimmäisiä kirjaimia tai *-merkkiä, jolloin esiin tulee kaikki.

Asiakastietojen syöttö:

Kaikki asiakkaat rekisteröidään omilla asiakasnumeroillaan asiakasrekisteriin.
Teet siis uuden salilla ilmoittautuvan asiakkaan tietojen syötön Ukonpää ikonin avaamalla ja valitset uusi asiakas, jolloin saat seuraavan vapaan as. numeron näyttöön . Syötä halutut as. tiedot ja tallenna! (Saldo,As.osuus vain jos käytetään Saldokorttia)

TÄHÄN KUVA!!

Yritysasiakkaille valitse Perustieto osiossa Asiakastyypiksi Yritys, niin saat yritysraportit käyttöön.
Eli asiakas, joka käynneistä osan maksaa ko. yritys, yhdistetään Yhteystiedot kohdassa ko. yritykseen! Silloin ko. asiakkaan käynnit saa näkyviin suoraan yritysraporttiin ja sen voi laittaa laskun liitteeksi.
Asiakastaulun yläpuolella olevista painikkeista pääset tarkistelemaan ja muuttamaan asiakkaan muita tietoja!

Kortin tietojen syöttö:

Kortit tehdään tai niiden saldoja muutetaan korttirekisteriinsä (Henkilökortin kuva).

TÄHÄN KUVA!!!

Asiakkaat pitää luoda ja olla tallennettuna kulkuri-asiakkaaksi ennen kortin tekoa.
Tee myös asiakkaaksi yritykset, jotka maksavat työntekijöidensä käynneistä osan. Yrityksillä ei siis ole kortteja, mutta niiden on oltava asiakasrekisterissä, jotta tietoja voi käyttää kortinhaltijan tiedoissa ja laskutuksessa.
Kortin määrittely:

 • Kortti taulun / 1. kortti ikkunaan tulee Kortinnumero USB lukijalla tai Viimeksi Vedetty painikkeella! 2. korttia käytetään vain jos asiakkaalle tule 2 eri korttia!
 • Hae Asiakas … kolmepistettä haulla Kulkurissa oleva asiakas, jolloin alas tulevat näkyviin kortinmäärittely taulu. Tallenna! Alle tulee + Tallenna painikkeet.
 • Paina + Määritä kortti halutun ominaisuuksin ja Tallenna ! Voit lisätä kortille toisen ominaisuuden Painamalla + , niin muut ”paikat” tulevat näkyviin! Valintojen jälkeen tallenna!
 • Kortin ominaisuuden voi poistaa laittamalla X Paikka määrityksen edessä olevaan ruutuun ja tallennat! Koko kortin poista Ylä Poistolla. Haku toiminnoilla löydät asiakkaat, joilla on jo kortti määritelty ja voi muuttaa kortin tietoja, ikkunan alaosassa. Jos tällä haulla ei löydy asiakasta, ei hänelle ole vielä määritelty korttia!
  Kortinmäärittely taulun yläpuolella olevista painikkeista pääset tarkistelemaa muita tietoja.
  Saat myös näkyviin asiakastaulun (Asiakas linkki) ja pääset muuttamaan siinä olevia tietoja!

TÄHÄN KUVA!!!

Yhdistämisohje: WebRek asiakas-Kulkuri asiakas Ylläpito / Rekisteröityneet

Ehdottoman tärkeää tehdä päivittäin.
Ilman rekisteröinti yhdistämistä, ei järjestelmä voi tunnistaa Web asiakasta Kulkurissa olevaksi asiakkaaksi! Yhdistäminen vasta mahdollistaa kaupan käytön ja varauskirjan automaattisen vuoron kuittauksen!

KUVA!!!!!!

WebRek tauluissa : Uudet ja päivitetyt asiakkaat numeroilla 50xxx, ovat vain Webrek asiakkaita ja ne tulee yhdistää Kulkuri-asiakkaiksi! Klikataan ko. asiakas näkyviin ja haetaan oikealle puolelle Asiakashaku komennolla Kulkurissa oleva asiakas (huom. tarkista, että varmasti on sama asiakas, ettei ole uusi, jolla sama nimi) ja Komennolla oikealta Siirrä numerot, siirtyy Kulkurin as. no. vasempaan tauluun….. Vaihdetaan vasemmalla Status OK:si ja tallennus. Jos vasemmalla osoitetiedot uudemmat, voidaan ne siirtää Kulkuriin komennolla Siirrä asiakasrekisteriin ja tallennus. Jos Kulkurista ei löydy vastaavaa asiakasta, on kyseessä uusi asiakas, joka voidaan siirtää (tai jättää Uudet rekisteriin odottamaan asiakkaan tuloa salille ennen siirtoa) saman tien Siirrä asiakasrekisteriin komennolla se Kulkuriin odottamaan tulevaa asiakasta!

KUVAAAAAAA!!!

Ilman rekisteröinti yhdistämistä, ei järjestelmä voi tunnistaa Web asiakasta Kulkurissa olevaksi asiakkaaksi! Yhdistäminen vasta mahdollistaa Kaupan käytön ja Varauskirjan automaattisen vuoron kuittauksen!

OTSIKKO? Kauppa ja Kassa ja Laskuri : Ohjelmat käyttävät samaa tuoterekisteriä
Tarkistetaan Alv koodit : Kulkuri/ Koodistot/Alv koodit ?
Syötä käyttämäsi Alv % Koodein: 01…. , Selite: Alv 10% , Prosentti 10 ja tallenna

KUVA!!

Tehdyt Alv koodit löydät haku komennolla
Tuotetietojen syöttö : Kulkuri / Tuoteryhmät tai Tuotteet
Tee ensin haluttavat tuoteryhmät. Koodit vaikka 01……….

KUVA!!!

Tee tuotteet : Valitse seuraava vapaa tuotekoodi 01,02,03……..
Täydennä : tuote nimi, hinta, valitse Alv koodi ja tuoteryhmä ja tallenna! Tyhjennä ja laita uusi koodi ruutuun. Tuoteryhmät auttavat haun nopeudessa ja Raporteissa näyt tuoteryhmä kotaiset myynnit heti eroteltuna ja Alv koonnit suoraan kirjanpitoon. Tuoteryhmiin siis kannattaa pääsääntöisesti sijoittaa samaa Alv koodia olevia tuotteita.
Tuoterivin pituus voi olla maksimissaan 36 merkkiä. Jos merkkejä enemmän ei tuoterivi tallennu!

KUVA!!

Lisätiedoissa: voit valita onko kyseessä WebKaupan tuote. Voit myös muokata tässä tuotekuvausta WebKaupassa ja tuotekuvan voit myös valita Tuotekuvat osiossa.
Jos valitsit WebKauppa tuotteeksi, määritä alaosassa kortille ladattava määrä tai aika

KUVA!

Tuoteikkunan tausta ja tekstivärin voi halutessa valita ja muokata väriä klikkaamalla: valitse väri ja paina OK, poista sitten riviltä vanha värikoodi ja tallenna.

Kassa ohjelma:

Ensikertaa avattaessa määrität kassa numeron ja Yrityksesi halutut tiedot.

KUVA!!

 • Tuotteet syötetään, Kulkuri / tuotteet osiossa.
 • Siellä voidaan myös tehdä tuoteryhmät, joihin tuotteet sijoitetaan. Tuoteryhmät saa näkyviin kassaohjelmaan Kassa/Ryhmien pikapainikkeet, jossa nimeät painikkeet kassaohjelmassa näkyviksi!
 • Kysy ohjelma tuesta tarkemmin

Kassa

 • Kassa ohjelma aukeaa Kuitti painikkeesta.
 • Tuotteet saat näkyviin Tuote hausta tai Tuoteryhmien pikapainikkeiden alta.
 • Tallennettu tuote putoaa Rivi valmis painikkeella ala ikkunaan.
 • Kun valitut tuotteen koossa siirrytään maksamaan!
 • Maksun voi suorittaa myös usealla maksutavalla. Liikuntaseteleitä käytettäessä, paina LSeteli tai Yrityslippu painiketta ja lisää lippujen arvo kassan alaosaan.
 • Kosketa alinta ruutua, niin ohjelma vähentää automaattisesti lippujen summan ja saat näkyviin muulla maksutavalla maksettavan osuuden!
 • Alaruutuun tulee maksutapojen jälkeen 0, ja jos käteissuorituksesta jää palautettavaa, näet palautus summan.
 • Nyt pääset päättämään ostoksen vas. ylös aktivoituvasta painikkeesta Kuittivalmis. Raporteissa näkyy maksutapa erittelyt.

KUVA!!

Kuitti tulostuu, jos PC:ssä Tulostin kytkettynä ja ruudussa x Tulosta kuitti . Järjestelmä tulostaa A4 kuitin, jos ei ole kytkettynä Kulkuri Lipputulostinta.
Asetukset osiossa voit valita / vaihtaa Kulkuri lippuprintterin / Windows tulostimen välillä halutun kuitin mukaisesti. Lippuprintterin perusasetukset tekee ohjelman toimittaja.
A4 kuitille tulostuu myös asiakkaan nimi.
12
Kassa ohjelmalla Laskutus asiakkaat voivat myös tehdä suorituksia laskuille!
Suositamme jälkimmäistä tapaa, jos suinkin mahdollinen! Siinä etuna myös asiakkaan sitominen tuleville kk.

1.
Maksaa avoinna olevaan laskuun suorituksen, jos laskutusta ei ole ulkoistettu:

(Jos Laskutus ulkoistettu ja suoritus halutaan jo olemassa olevalle laskulle , on siitä ilmoitettava erikseen laskuttajalle, että kirjaavat suorituksen tapahtuneeksi, myös heillä)
Hae asiakkaan nimellä Laskutuksesta avoimen laskun numero.
Hae se kohtaan suoritus laskulle!
Hae asiakkaan nimi myös yläkohtaan!
Laita a`hinta kenttään maksettava summa…Rivi valmis!….
Valitse maksutavat, joista summa muodostuu, kuten normaalissa kassa tapahtumassa.
Paina Kuitti valmis
Suoritus siirtyy automaattisesti ko. laskulle, ja näkyy myös lasku erittelyssä asiakkaalle.

2.
Maksaa tulevaan laskuun suorituksen:

Hae asiakkaan nimi oikealle.
Laita Lisää laskutussaldoa kenttään eriteltynä maksettava summa ja suoritustapa Liikuntaseteli tai Muu saldo(Liikuntaseteli eriteltynä tässä , koska sillä voi maksaa vain 10% alv tuotteita!)….. Rivi valmis.
Valitse maksutavat, joista summa muodostuu, kuten normaalissa kassa tapahtumassa.
Paina Kuitti valmis
Suoritus siirtyy automaattisesti seuraavalle laskulle, ja näkyy myös lasku erittelyssä asiakkaalle.
Suoritus näkyy myös asiakkaan omissa tiedoissa Laskutus Saldona, kunnes se kuittaantuu kokonaan Laskuihin.

Kauppa ohjelma:

Tuotteet verkkokauppaan syötetään, kuten kassaohjelmaan. Tuote osiossa määritellään, lataukset ja mitkä tuotteet halutaan näkyvän WebKaupassa
Ostokset painikkeella pääset ostamaan tuotteita ja maksamaan ne verkkokaupassa.

KUVAAAAAA!!!!!

Ennen maksua tulee ladattava kortti ja korttipaikka tulla näkyviin, muuten lataus ei onnistu!
Jos asiakkaalla useampi kortti tai ”paikka”, tulee valita oikea kortti ja paikka, ennen maksua. Jos maksun suorittaa, ilman ladattavan kortin numeroa, veloittuu kyllä tililtä saldo ja siitä syntyy tosite asiakkaalle ja tieto siitä tilaukset raporttiin ohjelmaan.
Tilanne syntyy yleensä silloin, jos WebRek asiakas ei ole vielä yhdistetty Kulkuri asiakkaaksi. Tällöin voidaan suorittaa tositteen mukainen lataus salin toimesta:

KUVA!!!!

Maksun jälkeen kortti on latautunut livenä ostetun tuotteen mukaisesti! HUOM. Tämä toimii vain, jos olet yhdistänyt WebRek asiakas-Kulkuri asiakkaaksi.
Ostoshistoriasta voi seurata korttisi lataustilannetta
Tilauksetpainike ja kaupparaportti näkyy vain henkilökunnalle ja siitä löytyvät verkkokaupassa tehdyt asiakkaiden ostot ja lataukset

KUVAA!!!

Bamboran sivuilta näet myynnit ja saat raportit tapahtumista

Kulkuri Raportteja:

Kortteihin liittyyvät:
Yritysraportti = Yrityksen alla olevien asiakkaiden käynnit laskutukseen
Umpeutuvat kortit = Valinnainen aika tai määrä umpeutumiseen
Pummivedot = Ei hyväksytyt vedot
As. käynnit näkyy vain veloitetut käynnit = ei tupla kirjautumia
Muutetut kortit = Kaikki kortti lataukset
Pominnot raportissa voi valittujen ehtojen puitteessa muodostaa erilaisia ryhmiä! Rymät on käytettävissä postari ohjelmassa tietojen lähettämiseksi halutuille. Raportti on myös Excel muodossa, ja käytettävissä ja muokattavissa näin elilaisiin tarkoituksiin.

Postari

Poiminnot toiminnolla muodostettuja ryhmiä voi tarkastella ja muokata Postari painikkeesta

KUVAAA!!!

Lähettäminen tapahtuu vasemmassa reunassa olevalla Kirjekuori ikonista.
Jos olet tallettanut valmiita pohjia, voit hakea niitä, tai jättää kohdan tyhjäksi.
Vastaan ottaja kohtaan voit vielä lisätä yksittäisiä, tai ilman ryhmävalintaa lähettää yksittäisiä maileja
Aihe: haluttu otsikko jne.
Tallenna ja lähetä.

Kategoriat: kb